Rechte bovenfrees dia. 12 mm snijlengte 39,5 mm laminaat en multiplex

IRC47-12281

MW-Tech
Ventes
 • Rechte bovenfrees dia. 12 mm snijlengte 39,5 mm laminaat en multiplex

BTW excl.

€ 78,90

Vandaag verzonden voor alle bestellingen geplaatst voor 10u 's ochtends!

In voorraad, levering in 2-3 dagen

 • Transport

 • € 14,46

*Verzendings- en leveringsdata zijn gebaseerd op huidige informatie

Productinformatie

Beschrijving

Rechte bovenfrees diameter 12 mm met een minimes met een snijlengte 39,5 mm laminaat en multiplex.

Troeven:

 • Speciale snijkantgeometrie voor economisch snijden van laminaat en spaanplaat
 • Met omkeerbaar minimes

Kenmerken:

 • Snijdiameter: 12 mm
 • Schacht: 8 mm
 • Mes: 39,5 x 9 x 1,5 mm - Laminaat MDF
 • Snijlengte: 39,5 mm
 • Lengte: 90 mm

Geschikt voor:

 • Uitstekend geschikt voor het snijden, dimensioneren en groeven van spaanplaten, gelamineerde spaanplaten, keukenwerkbladen en MDF
 • Alleen te gebruiken op bovenfrezen of in CNC-bewerkingscentra

 

De voordelen van omkeerbare messen ten opzichte van massieve gesoldeerde randen

De omkeerbare messen zijn verkrijgbaar in wolfraamcarbide in verschillende hardheden. Het betekent niet per se hoe harder het mes, hoe beter. Het mes moet worden geselecteerd op basis van het materiaal dat u nu of gewoonlijk freest. Je kunt kiezen uit de volgende materialen: Hout, Hout+, Universeel, Laminaat en MDF+. Als u messen gebruikt die zijn gelabeld voor laminaat of MDF op hout, zal het mes waarschijnlijk breken als het een oneffenheid tegenkomt. Dit mes is erg sterk, maar ook broos. En andersom kunnen de messen voor hout ook op laminaat worden gebruikt. Maar je moet rekenen met het snel bot worden van het mes. Frees je allerlei soorten materiaal, dan is het universeel mes precies wat je zoekt. Dit type mes wordt meestal geleverd met nieuw gereedschap.

Het belangrijkste kenmerk van de messen is een constante snijdiameter. Bij gebruik van een gesoldeerd gereedschap moet je het altijd opnieuw slijpen, waardoor de diameter met 0,1-0,2 mm wordt verkleind. En bij gebruik van gereedschap met een lager kan het verschil tussen de snede van het mes en het lager na een tijdje oplopen tot 0,5 mm. Een ongewenst verschil bij de meeste houtbewerkingen. Ofwel bij het kopiëren met een ring of bij het samenvoegen van een werkblad langs een sjabloon.

Bits met omkeerbare messen zijn de enige gereedschappen die in verschillende geometrieën (gezichtshoek) zijn gemaakt. De gereedschapsgeometrie is een van de belangrijkste kenmerken die de duurzaamheid van de snijkant en de zuiverheid van de snede beïnvloeden, afhankelijk van het type materiaal. De drie basisgeometrieën zijn ideaal voor het werken met laminaat, hout of voor universeel gebruik. Diamantgereedschappen zijn uitgerust met een geometrie die ideaal is voor het snijden van laminaten en de spiraalfrezen hebben een geometrie die ideaal is voor het werken met hout. Gesoldeerde gereedschappen hebben slechts één universele hoek. Elk type omkeerbare mesbits heeft verschillende geometrieën, afhankelijk van het type werk. Zo is de bit IRC41-12521 ideaal voor het frezen van laminaat en keukenbladen.

Main features

Cutting diameter 12 mm
Cutting length 39.5 mm
Knife 39,5 x 9 x 1,5 mm
Suitable for Laminaat, multiplex
Afmetingen verpakking 0.13 x 0.04 x 0.03 mm
Toon alle product specificaties

Specificaties

Order nr. 714201185
Orig nr. IRC47-12281
Cutting diameter 12 mm
Cutting length 39.5 mm
Knife 39,5 x 9 x 1,5 mm
Suitable for Laminaat, multiplex
Afmetingen verpakking 0.13 x 0.04 x 0.03 mm
Afmetingen 35 x 35 x 130 mm
Gewicht 0.09 kg

Accessoires