Houtbewerkingsmachines


Bent u op zoek naar een specifieke houtbewerkingsmachine? Dan zult u zeker de juiste machine terugvinden op de webwinkel van VDH Machines, de vernieuwde website van VDH BV. VDH Machines is de specialist bij uitstek in machines van hoge Europese kwaliteit, voor het bewerken van hout voor zowel de professional als hobbyist. 

De houtbewerkingsmachines hebben we onderverdeeld in 8 subcategorieën waarvan de producten geclusterd zijn volgens de specifieke acties of bewerkingen die houtbewerkers uitvoeren. Denk simpel weg aan het schuren van hout: schuurmachines bevinden zich in de subcategorie ‘Schuren’. 

Afzuigers voor Houtstof: Houtspaander – Houtschilfers - Houtsnippers

In de subcategorie ‘Afzuigen’ vind men afzuiginstallaties van het merk JET en ALKO voor houtbewerkingsmachines. Deze afzuigsystemen worden naast houtbewerkingsmachines geplaatst om zo efficiënt mogelijk verschillende houtresten zoals houtstof en houtschilfers op te zuigen. Afzuigmechanismes zijn een echte must in houtateliers of houtbewerkingswerkplaatsen om de lucht gezond te houden voor de ademhaling. 

Naast de houtstofafzuigers bieden wij ook luchtfilters aan van het merk JET, toebehoren voor afzuigsystemen en verbruiksgoederen voor afzuigsystemen

Hout Boren: Houtboren

In de onderverdeling ‘Boren’ zijn er langgatboormachinesboormachines en natuurlijk toebehoren voor boormachines en verbruiksgoederen voor boormachines te vinden.

Hout Draaien: Houtdraaibanken

Op onze webshop, in de groep ‘Draaien’ vind u tal van houtdraaibanken waarmee je hout vorm kunt geven. Een draaibank is een toestel waarmee je een stuk hout kunt vastzetten en circulair kunt laten draaien. Op die manier kunt u met een beitel of guts het hout vorm geven, te vinden bij toebehoren voor houtdraaibanken, daarnaast kan men ook verbruiksgoederen voor houtdraaibanken vinden. 

Hout Frezen – Schaven: Hout freesmachines – Hout schaafmachines

Een hout freesmachine of houtfreesbank is een werktoestel om profielen of vormen uit een stuk hout te krijgen. Aan de hand van de frees, het ronddraaiend deel van de freesmachine die aan heel hoge toeren draait, kan men vormen maken. We bieden in de categorie ‘Frezen – Schaven’ enerzijds schaafmachines en vandiktebanken aan en anderzijds houtfreesmachines, houtfeesbanken en tafelfreesmachines. Daarnaast bieden we ook toebehoren aan voor schaafmachines en freesmachines, alsook de verbruiksgoederen.

Hout Schuren: Schuurmachines

In de onderverdeling ‘schuren’ bieden wij verschillende soorten schuurmachines aan. Bij ons vind u een groot aanbod aan bandschuurmachines, cilinderschuurmachines, spindelschuurmachines en band -en schijfschuurmachines. Naast de machines voor het schuren verkopen wij ook de verschillende toebehoren en accessoires, en de verbruiksgoederen voor het schuren.

Hout Slijpen: Slijpmachines

In de subcategorie ‘hout slijpen’ kan je slijpmachines voor hout zoals droogslijpmachines en natslijpmachines terugvinden. Zoals de naam het zegt zijn dit machines die dienen om hout te slijpen. Zo kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk diepe groeven geslepen worden in hout. Naast de slijpmachines verkopen wij ook de verbruiksgoederen voor slijpmachines zoals slijpstenen en wetschijven.

Hout Splijten: Houtsplitters

Om handig stukken hout te splitten of te kloven, verkopen wij in de groep ‘hout splijten’ houtsplitters, ook wel kloofmachines genoemd. Men kan ermee veilig grote stukken hout door het midden breken. Bij verbruiksgoederen voor hout te splijten vind men de messen terug voor houtsplitters.

Hout Zagen: Zaagmachines

In ons assortiment zaagmachines bij ‘hout zagen’ vind u een grote keuze aan decoupeerzagen, afkort-verstekzagen, lintzaagmachinescirkelzaagmachines en boomzagen. Naast deze machines bieden wij ook accessoires en toebehoren aan en verbruiksgoederen voor het zagen.