Magneetboormachines


Bent u opzoek naar een kwalitatieve magneetboormachine? Bij VDH Machines bieden we u een breed gamma aan verschillende types magneetboormachines, zoals de gatzaagboormachine, de horizontale magneetboormachine, de economische magneetboormachine, maar ook krachtige magneetboormachines, magneetboormachines om te tappen, en magneetboormachines met grote diameters.

Wat is nu juist een magneetboormachine?

De naam zelf verraad al een beetje welke soort boor dit is. De magneetboormachine is een mobiele boormachine voor het boren van sterke metalen en staal. De magneetboor bezit een heel sterke magneet onderaan de machine, die ervoor zorgt dat de machine vastgeklampt kan worden aan het te doorboren metaal.

Doordat de machine vastgehecht is aan het materiaal dat doorboort moet worden, krijgt men een stabiele, steevaste booropstelling en kan men boren zonder trillingen of schokken. Dit zorgt ervoor dat de boormachine een lange levensduur heeft en de boren niet snel breken.

Wat zijn de voordelen van een magneetboormachine?

Het grootste voordeel van magneetboormachines is dat het gewicht heel licht is, maar van bijzonder sterke kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat de machines heel lang gebruikt kunnen worden, en erg gemakkelijk verplaatst kunnen worden op een werf. 

Ze zijn ook veel efficiënter dan kernboren, waardoor men kosten en tijd kan besparen.

Wie gebruikt magneetboormachines?

Magneetboormachines worden gebruikt in verschillende industrieën waar er metalen constructies gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan de bouw, scheepbouw, metaalindustrie, machinebouw, luchtvaart enzoverder. 

Hoe werkt een magneetboormachine?

Ten eerste moet de machine geplaatst worden op het te boren metalen object. Daarna moet de magneet inschakelen en de kracht juist regelen zodat de magneetboor heel sterk vastgehecht is aan het te boren object. Voor de veiligheid disponeren sommige magneetboormachines over een magneetindicator.

De bedoeling is dat de magneetboormachine kan functioneren zonder dat de gebruiker hoeft te duwen op de machine. De magneet moet zo ingesteld zijn dat er eigenlijk geen druk moet uitgeoefend worden. Een te hoge druk op de machine door de gebruiker kan zelf het rendement van de machine limiteren.