Kolomboormachines


Wat is een kolomboormachine?

Kolomboormachines zijn vaste boormachines zoals tafelboormachines. Het grote verschil met een tafelboormachine, is dat een kolomboormachine veel groter is en niet op een werktafel staat maar rechtstreeks op de grond. De kolomboormachines zijn dus de flinkere en krachtigere versies van tafelboormachines. 

Ook bij deze machines wordt de boorbeweging door de machine uitgevoerd, waarbij de boor loodrecht daalt in het te boren voorwerp, die vastgeklemd is op de boortafel. 

Net zoals tafelboormachines bestaan kolomboormachines uit 3 grote delen: De boorkop, de verstelbare tafel en de voet. Dankzij het snelspan onderdeel op de boorkop, kan men de boren eenvoudig op het toestel vast zetten. Met de verstelbare tafel kan gemakkelijk de juiste hoogte instellen en het voorwerp vastklemmen. 

Voordelen van kolomboormachines

Verschillend van de gewone handboormachines, kan men accuraat en stevig gaan boren in een bepaald materiaal, ongeacht het materiaal klein of groot is. Omdat het object kan vastgeklemd worden op de verstelbare tafel, kan men heel veel druk plaatsen en zo heel harde metalen boren. 

Ook is een kolomboormachine heel nauwkeurig, omdat men de boordiepte, boorsnelheid, en andere variabelen kan instellen. 

Kolomboormachines kunnen allerhande materialen boren, afhankelijk van de type boor die men gebruikt en de rotatiesnelheid van de boor kan men metalen, hout, stenen en andere objecten doorboren. Zo kan men metaalboren, houtboren en andere soorten boren vastzetten en verschillende materialen boren. 

Op onze webshop vind je ook allerlei toebehoren en verbruiksgoederen voor de kolomboormachines.